Lydnadstantträning.

Ja då hade vi lydnadsträning igen, vi lydnadstanter, som Thina kallar oss. Körde igenom några lkl3 moment, rutan,skickade med belöning i, bara att han ska gå rakt ut in i den, och det funkade bra. Thina kommenderade mig i ff, med vändningar och stegförflyttningar, tragglar med mig själv fortarande, jag går lite konstigt i vänstersvängar. Men jag får torrgå, så jag hittar något bra sätt som funkar på min hund också. Vändningarna och förflyttningarna gick inte så bra som dom hade gjort hemma, han blir lite o fokuserad nere på bruksa. Körde några vittringar bra ut och analyserade men sen segt in.  En gång släpper han pinnen framför mig, jaja får träna mer på det. Tragglade lite med fjärren, han flyttar sig framåt pg.a att han flyttar sina framben när han reser sig och lägger sig. Ståendet har blivit riktigt bra, men jag är nöjd att han åtminstonde gör alla skiften i lkl2 gjorde han dom bara när det passade honom.Tack Thina för hjälpen.

Bye bye................

Tisdag

Idag är det en grå och tråkig dag, perfekt att städa i, vilket jag gjort också, hade tvättstugan också imorse 07.00. Det känns så skönt när man har hållt på här hemma och styrt, rent och snyggt, och så har jag rena kläder att ta på mig igen.

Gick ut på en liten kissrunda med Kingen, tog svängen förbi fotbollsplan , körde lite ff,med vändningar och förflyttningar. Det gick riktigt bra tycker att han har lite bättre fart och inget pip. Tränade lite inkallningar utan stopp, sen körde jag bara en, med stanna o ligg med bollen bakom som belöning, det gjorde han jätte bra. Hade en pinne med mig, som han fick leta i höga gräset, och sedan hade jag bollen i handen så att han skulle komma in snabbt, och det gjorde han bra. När vi kör speciella moment så tycker jag, att har han gjort momenten bra, så gör det inte så mycket att han inte sätter sig så perfekt, det brukar jag finslipa sedan. För så var det idag. Vi ska ner till bruksa ikväll tanterna och jag, då tänkte jag köra rutan, vittringen och apporterna.

Bye bye..............

Ingela träning.

Igår var vi nere hos Ingela på träning, det är en sådan upplevelse! att man börjar att tro man aldrig har lärt sig något, på alla bruksa kurser man gått. Så mycket hjälp och stöttning man får hos Ingela det är verkligen en aha upplevelse, du ä bäst. Jag håller på och tränar för lkl 3 nu och jag tycker att jag varit duktig ,försökt att träna in alla momenten, men sen kommer man till fröken, och hon börjar att peta på grejer man gör direkt :). Men det tycker jag är bra, för då blir det ju bara bättre. Vi pratade om det, att när man är ute och tävlar så har man blivit ganska kritisk när man tittar på andra ekipage, särskilt Ann :) Men det är ju bara bra att vi är uppmärksamma, för då försöker ju åtminstonde vi att få till det så perfekt vi kan. Det är bara synd att en del domare inte går efter regelboken, man ser ju en del som gör tydliga fel, men får ändå höga poäng, men det är väl bara att gilla läget. :)

Ska ner till bruksa ikväll och träna med "tant ligan" som Thina brukar kalla oss. Men är inte hon över 40 också hmmmmmmmmm :)

Bye bye.........

Bröllop 090909

Onsdagen den 9/9-2009 kl:14.00, gick min sambo och jag till rådhuset och gifte oss, vi hade inte talat om det för någon utom våra vittnen förstås. Det blev en jätte fin dag och ett bröllop som vi var jätte nöjda med. På kvällen gick vi till Baccus och åt och drack gott, det blev inte så sent för våra vittnen skulle jobba dan därpå. På lördagen efter skulle vi ha en liten bjudning med mat och tårta för våra barn med respektive, och mina föräldrar. Vi sa inget till dom förrän på lördagen, då överraskade vi dom genom att ta på oss bröllops kläderna igen, och dom blev snopna, men dom hade anat att nåt var i görningen, men dom visste bara inte när. Vi hade i allafall en trevlig lörd också med god mat och tårta.



        

           

          

           


Brudparet


Bye bye.................

Lydnadstävling i Mjölby 13/9-09

Idag åkte vi iväg mina vänner Ann,Lotta och mitt branbarn Paloma till Mjölby. Vi skulle tävla i lydnad med våra hundar, jag i Lkl3, Ann i lkl2 och Lotta i lkl1, för dom gick det inte så bra idag, men dom kommer igen på nästa tävling eller hur tjejer? :) Jag har haft en hektisk vecka, har inte hunnit att träna så mycket, men uj va han gick bra vilket fritt följ helt suveränt tyckte jag, lite seg i förflyttningar och vändningar på stället, blev därför bara 7,5p men jag var jätte nöjd.Mina poäng för övrigt som jag var jättenöjd med, sittande i grupp 10p,platsen 10p, sättande 10p, inkallning blev jag tvungen att göra ett dk han ville inte lägga sig på andra kommandot men det blev en 7:a i alla fall,sändande med stå o lägg o ink 10p, apportering över hinder 10p, apportering metall 10p,vittringsprov 8,5,fjärrdirrigering 8,5p. Jag vart så glad vårat första förstapris i 3:an på 286p är jättenöjd. Min duktiga vita herdehund Kingen
 Här är lite bilder från tävlingen.

Kingen

             

          


Ann och Nemo kom iallafall 3:a, med ett andrapris.


Och Lotta var så besviken så hon åt upp sitt protokoll :)


Min turmaskot Paloma gullunge...........

RSS 2.0