Ingela träning

Har jobbat månd och tisd, så då har det inte blivit så mycket hundträning, men vi har kört lite på våra promenader. Idag onsd var det iallafall dags att åka till Ingela, och det är ju alltid något man ser fram mot. Åkte lite tidigare, det var ju så varmt ute, så jag tänkte att King kunde få bada lite först hos Ingela.


Skööönt tycker King.


Upp och skaka sig, o vad kul det är att bada.

 Ingela gick igenom oss en och en, när hon kollade mitt fria följ så gick Kingen och pep ,trängde och for fram och tillbaka var helt okoncentrerad. Hon undrade vad som hänt ,och det är något jag också tänkt på. Jag sa att det beror nog på att, jag har börjat bli så där glad och sprallig igen, och belönat med kastad boll, och det går inte på honom, då går han i taket och blir så där pipig och okoncentrerad. Hon tyckte att jag bara skulle köra koncentrationsövningar hela tiden, idag på träningen.Och vi gör ju alltid som fröken säger. Det blev faktiskt lite bättre, ingen boll utan bara kamp en liten stund. Körde fria följet bara att han skulle sitta och titta på mig, och koncentrera sig, och gå några steg med full koncentration. Det gick rätt så bra faktiskt väldigt lite pip, när matte håller sig lugn och fin också. Imorgon ska vi åka till Åtvid och tävla det blir min sista tävling i lk2, i sommar ska vi träna in lkl3:s moment sen får vi se när vi börjar tävla i 3an.

Ha de så bra så länge, bye bye..................................

Midsommar dagen

Var vi hemma hos våra vänner Maritha och Bosse, vi spelade kort och grillade hade så trevligt .Mathias hade inte sett deras nya bil en Volvo c70 cabroliet, jätte fin. Roligt för Bosse för han har alltid velat ha en lite sportigare bil.


Grabbarna var ju tvugna att provköra den.  Skönt på sommaren med cab. 


Bosse grillar.


Maritha i fototagen.


Mathias och bosse kollar ställningen i kortspelet.

Midsommar

Det blev en skön och lugn midsommarafton, vi var hemma hos Marcelo och Bettis, fast hon jobbade hela helgen. Men vi firade med Marcelo och barnen, åt god mat grillade, och lekte med barnen. Mormor och morfar var också med.


Marcelo och Mathias grillar.


Rodde och Leon hoppar studsmatta.


Paloma ansar blommorna.


King och husse.


Vi hade det så trevligt så. Alla blev mätta och belåtna och solen sken på oss hela kvällen.

Spårträning

Helene och jag hade bestämt att träffas i Ringarum, för att hon skulle lära mig lägga spår med King. Jag la 2 spår, rätt så långa med 2 vinklar,och 4 apporter, fast jag gjorde vinklarna lite runda inte så tvära.Han gick rätt så bra men hon förstod att jag inte hade tränat med att stanna så fort han avvek från spåret, men han förstod vad vi ville efter ett tag, och körde ner nosen igen i spåret. Det gick inte så bra med att ge mig apporterna, han var inte så intresserad av dom, så på nästa spår bytte vi taktik, och jag ska lära honom ligg vid varje apport i stället. Det andra spåret gjorde jag likadant , han gick ganska bra då med, för att vara första gången på ett appell spår, men han började bli trött märkte vi. La sedan ett rakt bara några m, med flera apporter för att träna markering. Helene körde med disco och hon är jätte duktig för att vara så ung. Hon körde även med Balte men han fick hjärnsläpp eller nått, för han var så okoncentrerad.


Helene och Disco ute i spåret.


Helene med sin lilla Disco.

Sedan åkte vi till bruksa för att träna med gänget.


Här är gänget, Sara o Pippi, Kingen, Ann o Nemo, Helene o Balte, Thina o Tudor, Lotta o Zeb + Therese.

Vi hade en så trevlig kväll, vilka bra träningskompisar man har, och roliga är dom att umgås med också. Vi har så kul jämt. Min hund trodde jag skulle vara trött efter en massa spårning, men han kom igång igen när vi kom till bruksa. När jag började så satt han igång med sitt pipande igen. Det är så tråkigt, men han har ju sådana förväntningar och tycker det är så kul. Men Sara hade skorpor med sig, som jag fick några och gav honom bitar av, och då var han tyst när han hade nåt i munnen. Körde rutan några gånger, han gick in rakt och med fart, bra tyckte jag. Körde apporten något skällgnäll, men ut i bra fart och tog den utan tvekan eller tugg, och in till mig. Hoppet jätte bra allting. I det stora hela var jag nöjd med träningen.


Kingen.


Helene och jag körde lite bruksmoment också framförgåendet och budföring, han rusa i bra fart till Helene men när hon säger loss, när han fått bollen, så morrar han lite åt henne, det måste jag få bort. Men som tur är så är ju Helen van hundmänniska, så hon sa åt honom, det var jättebra tycker jag. Framförgåendet gick så där, har ju inte kört det så mycket , men vi får träna på nu innan 1 augusti när det är en appelltävling i Valdemarsvik som jag tänkte anmäla till.


Tuffa Lotta och Zeb.


Sara och Pippi.


Och så tokiga Helene och Balte.


Lottas gulliga dotter Therese som var med mamma idag.

Vad glad jag är att jag är hund ägare, så jag får träffa så här härliga människor ni är underbara allihop, och era hundar med.............................
Nu ska jag gå och sova, är också trött efter en sådan här intensiv dag.
Bye bye.

Barnvakt

Idag när jag vaknade så gick Kingen och jag ut i skogen för att gå en promenad, som vi brukar på morgonen. Träffade då Maria en granne, som har en hoffe tik som heter Sunny. Jag blev så förvånad för hon hade ingen hund med sig, då berättade hon, att hon låg inlagd på Srömsholms djursjukhus, hon har fått någon konstig sjukdom som dom inte vet vad det kan vara. Jättetråkigt för henne. Hoppas dom hittar något, och att det går att bota. Vi pratade om mina planer med King och jag berättade att jag håller på och ska träna för brukset appell spår, snäll som hon är så erbjöd hon sig att hjälpa mig, för hon har tävlat mycket med sin hund. Så vi ska träffas nästa vecka på fälten hemma hos oss,och hon ska lära mig spåret och lite annat också hoppas jag. Gu va bra.........................

Sedan åkte mamma och jag ut till Maxi området skulle kolla på Sportex efter ett par skor, och hittade ett par walkingskor  för 199:-, som jag ska ha när jag är ute i skogen. Pappa var hemma hos oss och klippte gräset, han tycker det är kul och det är lagom stort hos oss eller litet, för att han ska orka han blir ju 80 bast i år min lilla gulle pappa.
På eftermiddan skulle jag hämta mina barnbarn på frita och dagis, sen skulle dom vara hos mig tills Bettis kom hem från jobbet 17.30. Det var ju soligt och fint idag så dom stora barnen var ute och åkte kickbord, och Digo var i trädgården och lekte med leksakerna vi har hemma hos oss.


Leon med sin kickbord.


Paloma och morfar kastar lite pil.


Rodde kollar på.

Sedan gick vi bort till en annan granne Marie som har 6 Jackrussel valpar och hälsade på dom.
Gu så söta dom är dom små liven.


Oops vad händer utanför?


Oj en stor vit hund.


Dom borde inte bli större.


Marie med en av valparna.


Paloma och Leon ville ha dom alla.


Min syrra och jag.

Alla valparna är tikar, märkligt ingen hane. Men söta är dom, Nu ikväll tänkte jag ut och gå 5.1/2 spåret King och jag ,sen ska jag hem och lägga mig, blir en tuff träningsdag imorgon ska till Ringarum och träffa min träningskompis Helene som ska hjälpa mig med brukset .

Bye bye..................

Ingela träning

Idag på eftermiddan åkte vi ner till Ringerum, för att träna med våran guru, det är lika rolgt varje gång, vi är ett så roligt gäng.


Ingela, Ann och tokfia :) näe Helene var det ju...............

Värmde upp med lite koncentrationsövningar. Körde rutan några gånger med gömd boll, det gick så där, så ingela tyckte vi skulle lägga bollen mellan de två främre konerna, så han inte går runt och in från sidan. Får träna på det mycket hemma. Sedan kommenderade vi varandra, Sara och jag körde lkl2 momenten. på fria följet blev det väldigt mycket pip, får verkligen börja att tänka på hur jag belönar, så jag inte triggar honom för mycket.


Lotta, Heleneoch Ingela.

Sedan gick de andra momenten rätt så bra, Ingela visade mig hur jag får ändra träningen på fjärren eftersom han inte sätter sig upp från ligg på håll. Han får ha lite tråkigt en stund och sedan trigga upp honom, vi provade hos henne och det blev en markant skillnad. Måste träna så hemma ordentligt.


Två snygga kompisar.


 Ingelas dulledå...........................

När vi tränat klart gick Ann och jag ner till sjön så våra hundar fick bada.


Ann och Nemo har pusskalas.


Zeban med bollen.

Pippi, Saras flat tjej.


Barbros Tindra vhh så klart....................

Ska gå och lägga mig nu natti natti.........

Söndags träning

I söndags efter att jag sovit, hade nämligen jobbat natt, så gick Kingen och jag upp på vårat fält och tränade lite grann. Körde rutan med synlig boll emellan de två yttersta konerna, gick in med bra fart och rakt in, berömde och sa varsegod utan något stanna kommando, vill bara att han ska gå in med fart och rakt in mellan de två främrae konerna. Gjorde det en 5 ggr funkade jättebra.


King i rutan.

Tragglade med våran fjärr förstås, funkade rätt så bra när jag står nära,från ligg upp till sitt, belönade med bollen över huvudet. Men så fort jag ökar avståndet så ligger han kvar, får ta det med Ingela imorgon på träningen.
Sedan gjorde vi ställande från liggande, har kommit på hur jag ska hålla handen nu för att få honom att resa sig utan att dra framåt.



Tränade på det Lotta lärde mig, hur man tränar in höger, vänster och ut, gick väldigt bra för att vara första gången vi gjorde det, ska träna mycket på det.Sedan fick han leta lite boll i höga gräset kastade ut 3 st på olika ställen, han kom in med dom alla, en i taget .



Sedan gick vi hem skulle jobba natten igen, sedan är jag lång ledig 6 dar sköööönt....................

Bye bye

Lördag mh-test

Idag lördag var vi i Linköping för att mh testa Kingen. Det regnade ju förstås men inte så farligt det var lite fram och tillbaka, uppehåll ibland och regn ibland. Bra för hundarna att det inte är för varmt i alla fall. Vi skulle ha varit där kl13.00, men dom ringde igår kväll och undrade om vi kunde komma kl 10.00 istället, dom hade fått ett återbud. Det blev bättre för mig, för jag ska jobba inatt, då hinner jag sova en stund på efterm. Här är lite bilder från mht.


Kingen och jag i Linköping väntar på våran tur.


Kontakt det var inga problem.


överraskning, först en reaktion sedan inget.


Ljudkänslighet, vad är det här för något?


Oj nu kommer det spöken.


Spöket.


Inga problem där heller att gå farm, när matte är med.


Skott ej berörd under lek, ej heller vid passivitet.

Jag tyckte att det var ett väldigt bra mh, inte för att jag varit på så många, det var mitt första, då är det ju kul att man får ett bra intryck. Mycket trevlig och bra domare Hans-Erik Hansson, trevliga tävlings ledare. Bra bana. Fick det bekräftat att han är lite vass i sitt vaktande. Men det visste vi ju redan, men det är ju bra att få det bekräftat. Men han fick bra omdömen annars i det hela. Ska bli kul att jämföra med andra vita herdar hur han är mentalt.
Nu jobbar jag lörd och sönd sedan har jag frivecka, då ska jag sätta igång och träna för appellen, tänkte prova en brukstävling.

Ha de gött tills vidare bye bye.....................

Ytterligare en regnig dag............

Fredag morgon var på vattengympa kl 07.00 gud vad det är skönt, varmt vatten och bra instruktör, en bra start på dagen.
Sedan hem och gå ut med vovven gick en långpromenad i skogen, stannade till på ett fält och körde lite fjärr, har börjat att göra den på nära håll och då går det bra, får nog hålla på så ett tag, tills det har satt sig i huvudet på min hund. Ska ju tävla i Åtvid snart och då vill jag att fjärren ska sitta. Gick hem och åt frukost, sedan åkte jag ner till Rejmes och hämtade min sambo. På eftermiddan gick Lotta och jag ut och gick i Lövsta med våra hundar, i regnet är så trött på det, känns som höst. Hade hyrt 2dvd filmer  changeling med Angelina Jolie, den var jätte bra den kan jag rekomendera. Och en Jim Carrie film Yeas, den var så där.

Sen blev det bingen skall upp imorgon, ska på mh med min hund natti natti.............


Skolavslutning

Var på mina barnbarns skolavslutning på efterm, man ska inte tro att man slipper bara för att ens egna barn blivit stora och tagit studenten och allt. Skämt åsidor jag går så gärna. Paloma slutade 1:a klass och Leon slutade sexårs.


Paloma


Leon

Sedan blev det en långpromenad med Kingen men inte som jag hade tänkt, för när jag gick hem så gick jag förbi hos mamma o pappa, och pappa skulle hem till Danne och hjälpa honom att klippa gräset, så då frågade jag mamma om hon ville följa med mig till Åbackarna och gå med Kingen. Det ville hon. När jag kom hem så hade Maritha och Bosse tittat förbi ,dom hade varit ute och cycklat. Frågade om dom ville följa med, inte Bosse men Maritha ville. Så då åkte vi dit och gick en jätte skön promenad i solen.


Rododenrondalen


Industilandskapet


Maritha,mamma o Kingen


Vilken vacker natur vi har mitt i våran stad

Torsdag

Idag har jag haft tvättstugan på morgonen , sedan var jag på stan "kors i taket" med Fredrik o Frida. Tycker inte om att gå på stan.  Men jag köpte en liten väska att ha runt halsen till min nya mobil så inte den blir förstörd. Det kom lastbilar o tuffa bilar, fulla med studenter det var ju utspring i Norrköping idag, stackars ungar komma ut i arbetslöshet , lyckliga dom som får ett jobb. Har ju själv en 20-åring som går hemma och drönar, önskar inget hellre än att han ska få ett jobb, men det är ju inte så lätt. Det har inte blivit så mycket träning med Kingen har tränat på stå från liggande och nu börjar vi komma på hur vi ska göra. Ska gå en långpromenad  snart ska bara skjutsa ner ungdomarna till staden för det blir väl röj ikväll.

Bye Bye så länge..............

Min fina hund


Kingen in action lydnadsklass1.


Har fått vårat lp1.


Har fått vårat lp2 och ska nu börja att träna för lydnasklass3 och appell spår.


Min boll

Välkommen till min nya blogg!

Välkommen kul att du har hittat hit. Den här bloggen ska handla om mig ,min familj ,min träning och mina tävlingar med min hund King.


RSS 2.0